Het is eindelijk zo ver, het is je gelukt een leuke date te vinden, een leuke dame of heer met wie je direct een klik voelde na het eerste gesprek. Jullie spreken af en gaan dineren in een geweldig restaurant. Daar is hij of zij dan in levenden lijve. Maar wat zeg je ? Waarover praat je tijdens de eerste date?

Leer elkaar beter kennen

de eerste date op restaurant
Je kan starten door te vertellen hoe leuk je date gekleed is en hoe prachtig hij of zij eruit ziet. Vertel hoe blij je bent dat je date tijd heeft gemaakt om daar met je te zijn. Complimenten zijn altijd welkom bij dames en al helemaal als jullie elkaar voor de eerste keer ontmoeten. Vertel ook een beetje over jezelf en dat je best een beetje bang was elkaar uit te vragen. Ben je een man, laat haar dan weten dat mannen ook vrees hebben om vrouwen uit te vragen. Toon interesse in haar of zijn bezigheden, door te vragen hoe de dag al geweest is. Interesse tonen in de andere zijn activiteiten wordt toch altijd als een pluspunt ervaren door de tegenpartij.

Houd het leuk en luchtig

Praat ook over je toekomstplannen en wat je momenteel in je leven doet. Vertel dat je een leuke baan hebt en een eigen huis. Vrouwen vinden dat bijvoorbeeld wel heel erg belangrijk. Als laatste, als het eten er is, zou je ook kunnen praten over het eten, vooral als het gesmaakt heeft. Zo houd je het lekker levendig tijdens de eerste date en is het niet één en al stilte en saai. Na het eten kun je voorstellen een wandeling te maken. Tijdens de wandeling kun je aangeven hoe leuk je de avond vond en als het je echt beviel, zou je haar misschien nog eens uit kunnen vragen ...

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Tegenwoordig is het niet vreemd meer dat mensen via een dating website hun romantische date ontmoeten. Het internet geeft mensen immers toegang tot veel meer potentiële partners dan in de echte wereld. In slechts 20 jaar tijd is het internet uitgegroeid tot één van de belangrijkste plaatsen waar men op zoek gaat naar een – nieuwe – partner. Je kan niet alleen op zoek gaan naar liefde, maar ook naar vriendschap of gewoon gezelschap. Bij online datingsites draait het daarom niet alleen om het zoeken naar een langdurige relatie, maar soms ook om vriendschap en gezelligheid.

Voor- en nadelen

Online dating heeft zo zijn voor- en nadelen en niet altijd pakt het goed uit. Soms is het zo dat het goed mis kan gaan en andere keren gaat het juist super goed. Het is niet vooraf te voorspellen of je echt wel de liefde van je leven zal ontmoeten, maar dat is natuurlijk ook in de 'echte' wereld niet het geval.

couple230Let er zeker op dat je bij een betrouwbare datingsite terecht komt. Er zijn immers heel wat verschillende datingsites en de kwaliteit is niet altijd hetzelfde. Zo zijn er sites die bv. heel wat fake profielen aanmaken, gewoon om bezoekers te lokken. Op dergelijke sites komt je veelal niet in contact met echte mensen en ben je gewoon je geld kwijt. Daarom hebben we op onze datingsite vergelijker een aantal betrouwbare sites opgenomen, waar je zeker bent dat je niet bedrogen wordt.

Registreren bij datingsites is meestal gratis, evenals de basic opties. Wil je verder gaan, dan zal je een abonnement moeten nemen om écht contact te kunnen leggen. Informeer je op voorhand goed hoeveel je dit zal kosten en wat je hier voor terugkrijgt.

Veel kans maar geen 100% garantie

Vergeet niet dat geen enkele online dating site je 100% kan garanderen dat je de ware vind via hun website. Ze stellen echter alles in het werk om ervoor te zorgen dat je in contact komt met singles die ongeveer dezelfde interesse als jouw hebben. Daarvoor hebben de beste sites persoonlijkheidstests en matching technologieën ontwikkeld om de kans dat je een geschikte partner vind zo groot mogelijk te maken.

Maar uiteindelijk zal de klik die 2 mensen voelen toch echt aan hunzelf liggen en daar kan geen enkele algoritme en dating site tegenop.

Soorten datingsites

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Ben je Disneyfan en single ? Dan is er misschien terug hoop voor jou ! Er is nu namelijk een nieuwe datingsite die single échte Disneyfans aan elkaar probeert te koppelen. De dating site MouseMingle richt zich op de niche-groep van de alleenstaanden die het wel hebben voor Disney en romantiek.

datingsite voor Disney Fans

(c) Reuters

Regionaal daten is perfect als er heel veel singles in jouw buurt wonen. Echter, ook grotere datingsites kunnen je helpen een date in jouw plaats te vinden. Zo werkt het ...

Sommige singles willen graag met iemand uit een ander deel van de wereld daten en zijn gelukkig met een langeafstandsrelatie, maar de meesten van ons zoeken toch liever een partner dichter bij huis. Regionaal daten is perfect als je een partner zoekt uit dezelfde stad of hetzelfde dorp en als je er zeker van wilt zijn dat mogelijke dates dichtbij wonen. Echter, regionaal daten werkt alleen als je op een datingsite zit met een groot ledenbestand en met veel leden die ook naar dates in jouw regio zoeken.

 

Gratis of betalend ?

Kwaliteit kost geld ...

Waarom zou je betalen voor een abonnement op een datingsite terwijl er zoveel gratis datingsites zijn ? Wel, er zijn uiteraard een aantal redenen. Zoals overal geldt : kwaliteit kost geld. De dating sites waar je moet betalen voor een abonnement, hebben ook meer geïnvesteerd in bv. de kwaliteit van de profielen, de bescherming van uw persoonlijke informatie, het gebruiksgemak, technologie om je profiel te matchen met de ideale partner, enz.

Je betaalt dus voor wat je krijgt. Zeker voor hogeropgeleide singles kan dit een groot verschil betekenen en de kans op het vinden van de juiste partner een stuk gemakkelijker maken.

Sites die met wetenschappelijk onderbouwde matching technieken of persoonlijkheidstest werken zijn bv. PARSHIP, ELITEDATING en Be2.

Online een date zoeken

Er zijn ondertussen heel wat datingsites opgericht. Singles die op zoek zijn naar een partner, een relatie, mensen leren kennen of gewoon een leuke date kunnen zich inschrijven, een profiel aanmaken en zoeken naar een geschikte kandidaat. Heel gemakkelijk, heel snel en keuze uit een heel groot aanbod. Op veel dating sites vind je ook heel wat dating tips.

Soorten datingsites

Dating sites zijn er in maten en gewichten. Of je nu gewoon op zoek bent naar eender welk profiel, een date met een maatje meer, een ondeugende date of een afspraakje met een 50 plusser, voor elke thema vind je wel een gespecialiseerde website.

Datingsites voor hogeropgeleiden

Heb je een hogere opleiding genoten of kom je uit een hogere sociale klasse en wil je mensen leren kennen met een hoger profiel ? Dan kan je terecht op relatiesites die gespecialiseerd zijn in dating voor hoger opgeleiden.

JA, ik wil een leuke single ontmoeten

'Ondeugende datingsites'

Heb je het liever iets ondeugender en ben je niet op zoek naar een relatie maar eerder naar een flirt, een one night stand of gewoon eens vreemdgaan ? Dan heb je ook hier een aanbod een niche dating sites ...

JA, ik wil wel eens een pikante date

 

Seniorendating

Online daten is niet alleen meer voor jongeren want meer en meer 50 plussers starten ook met daten op internet. Ook voor hen zijn er gespecialiseerde niche websites ontstaan die meer en meer succes hebben en senioren aantrekken die op zoek zijn naar een leuke date of die gewoon nieuwe mensen willen leren kennen.

JA, ik wil terug seniorengeluk vinden

Ga naar boven