Regionaal daten is perfect als er heel veel singles in jouw buurt wonen. Echter, ook grotere datingsites kunnen je helpen een date in jouw plaats te vinden. Zo werkt het ...

Sommige singles willen graag met iemand uit een ander deel van de wereld daten en zijn gelukkig met een langeafstandsrelatie, maar de meesten van ons zoeken toch liever een partner dichter bij huis. Regionaal daten is perfect als je een partner zoekt uit dezelfde stad of hetzelfde dorp en als je er zeker van wilt zijn dat mogelijke dates dichtbij wonen. Echter, regionaal daten werkt alleen als je op een datingsite zit met een groot ledenbestand en met veel leden die ook naar dates in jouw regio zoeken.

 

 

Het nadeel van regionaal daten

Regionaal daten is perfect als je niet te kieskeurig bent over de gebruikerservaring die een datingsite biedt of over het aantal leden. De realiteit is echter, hoe kleiner een regionale datingsite, hoe minder geavanceerd de technologie waarmee wordt gewerkt en hoe kleiner het team dat aan de service werkt.

Regionaal daten op een niet-regionale website

Als je op een regionale datingsite niet de resultaten krijgt waarop je gehoopt had, kan een nationale of zelfs internationale datingsite zoals deze betere resultaten bieden. In het begin vraag je je misschien af waarom je naar een date bij jou in de buurt zou moeten zoeken op een website met duizenden of zelfs miljoenen leden die vele kilometers ver of zelfs in een ander land wonen.

De realiteit is dat op een datingsite met miljoenen leden, de kans vrij groot is dat er ook leden op zitten die bij jou in de buurt wonen. Wanneer je je inschrijft kun je selecteren waar je wilt zoeken en er zo voor zorgen dat je alleen wordt voorgesteld aan singles die bij jou in de buurt wonen. Als het aantal singles in jouw buurt te klein is, kan je altijd nog je zoekcriteria verruimen.

Gratis of betalend ?

Kwaliteit kost geld ...

Waarom zou je betalen voor een abonnement op een datingsite terwijl er zoveel gratis datingsites zijn ? Wel, er zijn uiteraard een aantal redenen. Zoals overal geldt : kwaliteit kost geld. De dating sites waar je moet betalen voor een abonnement, hebben ook meer geïnvesteerd in bv. de kwaliteit van de profielen, de bescherming van uw persoonlijke informatie, het gebruiksgemak, technologie om je profiel te matchen met de ideale partner, enz.

Je betaalt dus voor wat je krijgt. Zeker voor hogeropgeleide singles kan dit een groot verschil betekenen en de kans op het vinden van de juiste partner een stuk gemakkelijker maken.

Sites die met wetenschappelijk onderbouwde matching technieken of persoonlijkheidstest werken zijn bv. PARSHIP, ELITEDATING en Be2.

Online een date zoeken

Er zijn ondertussen heel wat datingsites opgericht. Singles die op zoek zijn naar een partner, een relatie, mensen leren kennen of gewoon een leuke date kunnen zich inschrijven, een profiel aanmaken en zoeken naar een geschikte kandidaat. Heel gemakkelijk, heel snel en keuze uit een heel groot aanbod. Op veel dating sites vind je ook heel wat dating tips.

Soorten datingsites

Dating sites zijn er in maten en gewichten. Of je nu gewoon op zoek bent naar eender welk profiel, een date met een maatje meer, een ondeugende date of een afspraakje met een 50 plusser, voor elke thema vind je wel een gespecialiseerde website.

Datingsites voor hogeropgeleiden

Heb je een hogere opleiding genoten of kom je uit een hogere sociale klasse en wil je mensen leren kennen met een hoger profiel ? Dan kan je terecht op relatiesites die gespecialiseerd zijn in dating voor hoger opgeleiden.

JA, ik wil een leuke single ontmoeten

'Ondeugende datingsites'

Heb je het liever iets ondeugender en ben je niet op zoek naar een relatie maar eerder naar een flirt, een one night stand of gewoon eens vreemdgaan ? Dan heb je ook hier een aanbod een niche dating sites ...

JA, ik wil wel eens een pikante date

 

Seniorendating

Online daten is niet alleen meer voor jongeren want meer en meer 50 plussers starten ook met daten op internet. Ook voor hen zijn er gespecialiseerde niche websites ontstaan die meer en meer succes hebben en senioren aantrekken die op zoek zijn naar een leuke date of die gewoon nieuwe mensen willen leren kennen.

JA, ik wil terug seniorengeluk vinden

Ga naar boven