Je hebt een date ! wat nu ?

Het is eindelijk zo ver, het is je gelukt een leuke date te vinden, een leuke dame of heer met wie je direct een klik voelde na het eerste gesprek. Jullie spreken af en gaan dineren in een geweldig restaurant. Daar is hij of zij dan in levenden lijve. Maar wat zeg je ? Waarover praat je tijdens de eerste date?

Leer elkaar beter kennen

Je kan starten door te vertellen hoe leuk je date gekleed is en hoe prachtig hij of zij eruit ziet. Vertel hoe blij je bent dat je date tijd heeft gemaakt om daar met je te zijn. Complimenten zijn altijd welkom bij dames en al helemaal als jullie elkaar voor de eerste keer ontmoeten. Vertel ook een beetje over jezelf en dat je best een beetje bang was elkaar uit te vragen. Ben je een man, laat haar dan weten dat mannen ook vrees hebben om vrouwen uit te vragen. Toon interesse in haar of zijn bezigheden, door te vragen hoe de dag al geweest is. Interesse tonen in de andere zijn activiteiten wordt toch altijd als een pluspunt ervaren door de tegenpartij. .

Houd het leuk en luchtig

Praat ook over je toekomstplannen en wat je momenteel in je leven doet. Vertel dat je een leuke baan hebt en een eigen huis. Vrouwen vinden dat bijvoorbeeld wel heel erg belangrijk. Als laatste, als het eten er is, zou je ook kunnen praten over het eten, vooral als het gesmaakt heeft. Zo houd je het lekker levendig tijdens de eerste date en is het niet één en al stilte en saai. Na het eten kun je voorstellen een wandeling te maken. Tijdens de wandeling kun je aangeven hoe leuk je de avond vond en als het je echt beviel, zou je haar misschien nog eens uit kunnen vragen ...