Ongeacht wat er veel geroepen wordt, zijn datingsites niet gratis. Althans … niet helemaal. Het hangt er van af wat je wilt en hoe ver je wilt gaan. Er zijn een aantal basis zaken die je kan doen zonder betalen, maar als je echt ten volle wilt genieten van alle mogelijkheden van een datingsite, dan zal je in je portemonnee (of online banking :-) ) moeten tasten …

Gratis registreren op een datingsite

Bij de meeste online datingbureaus zijn een aantal basic functionaliteiten gratis. Zo kan je een profiel aanmaken met informatie over jezelf en bv ook foto's opladen. Ook voor het zoeken in het ledenbestand zal je in veel gevallen niet moeten betalen. Dan heb ik het wel over 'anonieme' profielen. Je zal immers geen naam of contactgegevens te zien krijgen. Daarvoor moet je uiteraard betalen … (maar je krijgt er ook heel wat voor terug … wie weet wel dé date van je dromen ...)

Op sommige sites kan je ook gratis een persoonlijkheidstest doen en zal er een matching gebeuren met profielen die potentiële partners kunnen zijn. Maar ook daar … nog geen contactinfo.

Het gratis lidmaatschap van een datingsite geeft je een goed beeld van wat je van die site mag verwachten als je besluit verder te gaan en een abonnement te nemen.

  • Vind je de site gebruiksvriendelijk ?

  • Zie je 'potentieel' in de leden van deze date site ?

Als je op beide vragen met een 'nee' moet antwoorden, dan ga je beter niet gaan betalen bij deze site en kan je een andere dating site gaan testen.

Betalende diensten

Is je eerste indruk positief en heb je leuke profielen gespot ? Of wil je bv. uitgebreidere zoekmogelijkheden ? Dan wil je wellicht de volgende stap zetten en een betalend abonnement nemen. In ruil hiervoor krijg je

  • uitgebreidere mogelijkheden om naar een leuke date op zoek te gaan

  • gedetailleerde info over de leden, inclusief foto's

  • contactgegevens zodat je berichten kan sturen of gaan chatten met wie je leuk vind

  • dating coach en tips

  • ...

Hoeveel kost een datingsite ?

Tarieven van date sites kunnen heel erg variëren. Ook al omdat de functionaliteiten en mogelijkheden van datingsites heel erg verschillende kunnen zijn.

Om je een idee te geven, heb ik hieronder de prijzen van enkele sites gezet. (ter vergelijking : de kosten van een 'fysiek' datingbureau kunnen al gauw oplopen tot €800 à €1.000 voor een jaarcontract ...)

Be2

3 maanden : € 149,70 (€ 49,90 / maand)

6 maanden : € 179,40 (€ 29,90 / maand)

12 maanden : € 298,80 (€ 24,90 / maand)

Elite Dating

1 maand : € 119,90

3 maanden : € 209,7 (€ 69,90 / maand)

6 maanden : € 269,4 (€ 44,90 / maand)

12 maanden : €418,8 (€ 34,90 / maand)

Relatieplanet

1 maand : € 24,95

3 maanden : € 44,85 (€ 14,95/ maand)

6 maanden : € 59,7 (€ 9,95 / maand)

12 maanden : €71,4 (€ 5,95 / maand)

Tesamen.org

3 maanden : € 96 (€ 32 / maand)

12 maanden : € 188 ( € 15,67 / maand)

levenslang : € 237

Parship

6 maanden : € 175,14 (€ 29,19 / maand)

VictoriaMilan

informatie volgt

C-Date

informatie volgt

SeniorenGeluk

informatie volgt

Gratis of betalend ?

Kwaliteit kost geld ...

Waarom zou je betalen voor een abonnement op een datingsite terwijl er zoveel gratis datingsites zijn ? Wel, er zijn uiteraard een aantal redenen. Zoals overal geldt : kwaliteit kost geld. De dating sites waar je moet betalen voor een abonnement, hebben ook meer geïnvesteerd in bv. de kwaliteit van de profielen, de bescherming van uw persoonlijke informatie, het gebruiksgemak, technologie om je profiel te matchen met de ideale partner, enz.

Je betaalt dus voor wat je krijgt. Zeker voor hogeropgeleide singles kan dit een groot verschil betekenen en de kans op het vinden van de juiste partner een stuk gemakkelijker maken.

Sites die met wetenschappelijk onderbouwde matching technieken of persoonlijkheidstest werken zijn bv. PARSHIP, ELITEDATING en Be2.

Online een date zoeken

Er zijn ondertussen heel wat datingsites opgericht. Singles die op zoek zijn naar een partner, een relatie, mensen leren kennen of gewoon een leuke date kunnen zich inschrijven, een profiel aanmaken en zoeken naar een geschikte kandidaat. Heel gemakkelijk, heel snel en keuze uit een heel groot aanbod. Op veel dating sites vind je ook heel wat dating tips.

Soorten datingsites

Dating sites zijn er in maten en gewichten. Of je nu gewoon op zoek bent naar eender welk profiel, een date met een maatje meer, een ondeugende date of een afspraakje met een 50 plusser, voor elke thema vind je wel een gespecialiseerde website.

Datingsites voor hogeropgeleiden

Heb je een hogere opleiding genoten of kom je uit een hogere sociale klasse en wil je mensen leren kennen met een hoger profiel ? Dan kan je terecht op relatiesites die gespecialiseerd zijn in dating voor hoger opgeleiden.

JA, ik wil een leuke single ontmoeten

'Ondeugende datingsites'

Heb je het liever iets ondeugender en ben je niet op zoek naar een relatie maar eerder naar een flirt, een one night stand of gewoon eens vreemdgaan ? Dan heb je ook hier een aanbod een niche dating sites ...

JA, ik wil wel eens een pikante date

 

Seniorendating

Online daten is niet alleen meer voor jongeren want meer en meer 50 plussers starten ook met daten op internet. Ook voor hen zijn er gespecialiseerde niche websites ontstaan die meer en meer succes hebben en senioren aantrekken die op zoek zijn naar een leuke date of die gewoon nieuwe mensen willen leren kennen.

JA, ik wil terug seniorengeluk vinden

Ga naar boven