Om met de deur in huis te vallen : voor de ene wel en voor de andere niet ! Het heeft alles te maken met :

  • wat je verwachtingen zijn

  • hoe je aanpakt

  • hoe eerlijk je bent

  • welke datingsite je kiest

Een eenduidig antwoord is dus niet te geven. Net zo min heeft een fysiek datingbureau 100% kans op succes. Het is ook belangrijk om de juiste datingsite te kiezen en zéker eentje die betrouwbaar is. Bij de datingsites zitten immers heel wat 'cowboys' die werken met fake profielen om leden aan te trekken (en te laten betalen). Vooral sommige erotische date sites nemen het niet zo nauw met de eerlijkheid. Op deze site bespreken we een aantal betrouwbare sites die hun sporen al ruimschoots hebben verdiend.

Werken datingsites echt ?

Wat verwacht je van een datingsite ?

Dit is de eerste vraag die je je zelf moet stellen. Ben je bv. op zoek naar een vaste relatie of eerder naar een losse flirt (of wie weet wel een buitenechtelijke relatie) ? Wil je daten met eender wie of stel je toch bepaalde eisen aan je toekomstige date (bv. je zoekt iemand met een hogere opleiding of een bepaalde seksuele voorkeur) ?

Verwacht zeker ook niet van een datingsite dat je op 1, 2, 3 een date zal versieren. Dat is ook in het echte leven of via een fysiek relatiebureau niet het geval. Je zal dus ook geduld moeten hebben. Een online date site is geen magic box waarmee je onmiddellijk een nieuwe partner versiert.

Heb je realistische, doelgerichte verwachtingen (je weet dus goed wat je wilt), dan kan een dating site voor jou best wel goed werken. Als je tenminste rekening houdt met de volgende 3 punten die we hieronder bespreken ….

Hoe pak je het aan ?

De manier waarop je jezelf profileert of waarop je contact zoekt bepaalt uiteraard in hoge mate of je al dan niet succesvol een date of partner zal vinden. Een foto van jezelf in carnavalskostuum zal je waarschijnlijk niet veel vooruit helpen ...Vertellen dat je nu écht wel wanhopig bent om eindelijk een lief te vinden ook niet … Ga voor een normale, mooie foto en omschrijf je positieve kanten (karaktertrekken, levensvisie, hobbies, …) en wat je zoekt in een date of relatie. Ga nog niet te ver in detail want daar schrik je misschien potentiële partners mee af (“hé ik wil binnen de 2 jaar wel 3 kinderen hebben ….”).

Heb je uiteindelijk contact met een ander lid van de datingsite, dan start je de conversatie best niet met zeggen dat je eindelijk wel eens van bil wilt gaan (tenzij je ingeschreven bent op een erotische dating site uiteraard). Probeer interesse te tonen in de ander en probeer gelijke interesses te vinden. Afhankelijk van hoe het contact loopt, probeer je in te spelen op wat de ander leuk vind. Lijkt er een match te zijn, dan kan je uiteindelijk de stap zetten naar een echte, fysieke date ...

Hoe eerlijk ben je ?

Wees eerlijk in de informatie die je over jezelf geeft (foto van een ander, liegen over je opleiding of beroep, ...). Het geeft geen zin om de waarheid te verdraaien om een date te pakken te krijgen. Uiteindelijk komt het toch wel uit en dan zal de tegenpartij geen al te positief van je overhouden. Die volgende date of leuke relatie kan je dan wel vergeten.

Als je inschrijft op een datingsite, zorg er dan voor dat je concrete, nuttige én eerlijke informatie meegeeft in je profiel. Want … eerlijkheid duurt nog altijd het langste ...

Welke datingsite kies je ?

Ook de keuze van de site kan van groot belang zijn. Ben je op zoek naar een langdurige relatie, dan ben ga je best niet inschrijven op date sites die zich specifiek richten op flirts en onenight stands. Een algemeen online relatiebureau is dan een betere keuze. Je kan ook terecht op serieuze datingsites zoals PARSHIP, EliteDating of Be2, zeker als je liever een partner hebt die een hogere opleiding heeft genoten.

Ben je 50-plusser, dan zal de kans op een senioren datingsite waarschijnlijk heel wat hoger liggen omdat je daar leeftijdsgenoten en gelijkgestemden terug kan vinden.

Wil je de sleur uit je huidige relatie halen en wel eens 'buiten de lijntjes kleuren' ? Dan ben je zeker niet alleen …. Gelijkgestemden vind je op 'casual datingsites' zoals VictoriaMilan of C-Date.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Gratis of betalend ?

Kwaliteit kost geld ...

Waarom zou je betalen voor een abonnement op een datingsite terwijl er zoveel gratis datingsites zijn ? Wel, er zijn uiteraard een aantal redenen. Zoals overal geldt : kwaliteit kost geld. De dating sites waar je moet betalen voor een abonnement, hebben ook meer geïnvesteerd in bv. de kwaliteit van de profielen, de bescherming van uw persoonlijke informatie, het gebruiksgemak, technologie om je profiel te matchen met de ideale partner, enz.

Je betaalt dus voor wat je krijgt. Zeker voor hogeropgeleide singles kan dit een groot verschil betekenen en de kans op het vinden van de juiste partner een stuk gemakkelijker maken.

Sites die met wetenschappelijk onderbouwde matching technieken of persoonlijkheidstest werken zijn bv. PARSHIP, ELITEDATING en Be2.

Online een date zoeken

Er zijn ondertussen heel wat datingsites opgericht. Singles die op zoek zijn naar een partner, een relatie, mensen leren kennen of gewoon een leuke date kunnen zich inschrijven, een profiel aanmaken en zoeken naar een geschikte kandidaat. Heel gemakkelijk, heel snel en keuze uit een heel groot aanbod. Op veel dating sites vind je ook heel wat dating tips.

Soorten datingsites

Dating sites zijn er in maten en gewichten. Of je nu gewoon op zoek bent naar eender welk profiel, een date met een maatje meer, een ondeugende date of een afspraakje met een 50 plusser, voor elke thema vind je wel een gespecialiseerde website.

Datingsites voor hogeropgeleiden

Heb je een hogere opleiding genoten of kom je uit een hogere sociale klasse en wil je mensen leren kennen met een hoger profiel ? Dan kan je terecht op relatiesites die gespecialiseerd zijn in dating voor hoger opgeleiden.

JA, ik wil een leuke single ontmoeten

'Ondeugende datingsites'

Heb je het liever iets ondeugender en ben je niet op zoek naar een relatie maar eerder naar een flirt, een one night stand of gewoon eens vreemdgaan ? Dan heb je ook hier een aanbod een niche dating sites ...

JA, ik wil wel eens een pikante date

 

Seniorendating

Online daten is niet alleen meer voor jongeren want meer en meer 50 plussers starten ook met daten op internet. Ook voor hen zijn er gespecialiseerde niche websites ontstaan die meer en meer succes hebben en senioren aantrekken die op zoek zijn naar een leuke date of die gewoon nieuwe mensen willen leren kennen.

JA, ik wil terug seniorengeluk vinden

Ga naar boven