zoek een vaste relatie via een datingsite

Op zoek naar een vaste relatie

Ben je het beu om eenzaam te zijn of heb je het nu wel gehad om rond te fladderen en van de ene partner naar de andere te gaan ? Dan ben je zeker niet alleen ….

Als je op deze pagina bent terecht gekomen, dan ga ik er van uit dat je nu op zoek bent naar een vaste relatie. Iedereen wil op een zeker moment wel wat meer vastheid en gaat op zoek naar een levenspartner om het leven mee te delen. Iemand waar je je goed bij voelt, waarmee je gemakkelijk kan praten, waarbij je jezelf kan zijn … Klinkt goed, niet ?

op zoek naar een vaste relatie via een datingsite

Hoe begin je er aan ?

Maar hoe begin je nu aan online daten (wat dat wil je waarschijnlijk wel, gezien je op deze website bent beland … ) ? Waar moet je op letten en hoeveel 'succes' kan je verwachten als je een partner gaat zoeken via een datingsite ?

Misschien gaat het in het échte leven niet zo gemakkelijk om contact te leggen, ben je wat verlegen en durf je niet snel naar een jongen of meisje stappen. Of misschien wil je gewoon eens op een andere manier proberen een date te vinden die waarschijnlijk wel heel goed bij je past.

Wel, dan is daten via een online datingsite zeker wel aan te raden. Een profiel aanmaken is meestal heel eenvoudig en je kan zelf beslissen wat je van jezelf kenbaar maakt en aan de ander laat zien. Heb je vertrouwen in de eerste contacten, dan kan je wat meer van je prijs geven. Online daten doe je dus stap voor stap en op het tempo dat je zelf wilt.

Datingsites : gemakkelijk en veel mogelijkheden

De juiste partner vinden kan ook heel wat 'gemakkelijker' dan in de echte wereld. Veel datingsites hebben heel wat leden en je hebt dus een groot aanbod om uit te kiezen. Maar je wilt natuurlijk niet zomaar met eender wie gaan daten. Daarom hebben deze websites allerlei mogelijkheden ingebouwd om het je gemakkelijker te maken iemand te vinden die bij jouw profiel of persoonlijkheid past. Je kan bij een aantal sites (bv. Parship of EliteDating) een persoonlijkheidstest invullen waardoor de site al automatisch leden gaat zoeken die bij jou zouden kunnen passen. Je kan de zoekresultaten ook gaan filteren op bv opleidingsniveau, interesses, karaktertrekken, etc. Heel wat mogelijkheden dus.

Een datingsite is niet gratis

Denk er wel aan dat een datingsite meestal niet gratis is. Om een profiel aan te maken en de basisfunctionaliteiten te kunnen gebruiken, zal je meestal niet moeten betalen. Zodra je effectief contact wilt gaan leggen, zal je wel een abonnement moeten nemen (die datingsites moeten ook ergens van leven uiteraard …). Lees ook het artikel 'wat kost een datingsite' voor meer informatie.

Ben je niet op zoek naar een vaste relatie maar naar een losse flirt of een 'erotische nacht' ? Dan zijn er wel een aantal 'casual dating sites' die je verder kunnen helpen ...

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren